DIO

Dierenkliniek Peel en Maas helpt dieren in Indonesië!

Stichting DIO staat voor Diergeneeskunde In Ontwikkelingssamenwerking. DIO biedt al 27 jaar steun en advies op het gebied van dierlijke gezondheid en veehouderij aan de minder bedeelde bevolkingsgroepen in de wereld. Met de Vaccinatie Actie 2015 haalt DIO geld op voor ontwikkelingsprojecten in Indonesië. Deze projecten zijn gericht op vaccineren en steriliseren van zwerfdieren en op educatie in hoefverzorging van werkpaarden.

De Vaccinatie Actie is een actie die al een aantal jaren in diverse Europese landen georganiseerd wordt. In 2015 wordt hij al weer voor de zesde keer in Nederland georganiseerd door DIO.

Deelnemende praktijken doneren per vaccinatie die ze in de actieweek zetten €2,50 voor het goede dio logodoel.

Dit jaar is er gekozen om met de Vaccinatie Actie projecten van stichting JAAN (Jakarta Animal Aid Network) te steunen. In dit land is er zoals in vele landen nog een groot probleem met zwerfdieren. Ook is de bevolking daar erg afhankelijk van hun werkpaarden. Daarom zijn juist deze projecten zo belangrijk en zal de opbrengst van de actie zal ten goede komen aan vaccinatie en sterilisatie projecten voor zwerfdieren. Hiermee blijven niet alleen de dieren gezond, maar ook de bevolking. Door de vaccinaties worden zij beschermt tegen rabiës en andere op mensen overdraagbare ziekten. Tevens wordt door middel van sterilisatie de populatiegroei onder de zwerfdieren geremd waardoor op den duur het probleem met zwerfdieren minder groot zal worden. JAAN hoopt een ambulance aan te kunnen schaffen, waardoor zij een mobiele kliniek hebben om nog meer zwerfdieren te kunnen helpen.
Het andere project waar de opbrengst heen zal gaan, is een educatie project waarbij eigenaren van
werkpaarden gratis lessen in hoefbekapping krijgen. Aan hoefbekappen wordt momenteel weinig aandacht besteed, waardoor de paarden vaak pijn of moeite hebben bij het lopen en werken. Door de lessen houden de eigenaren gezonde paarden waarmee zij hun werk kunnen blijven uitvoeren en zo voor hun gezin kunnen blijven zorgen.

Kortom, wilt u meehelpen de dieren in Indonesië een betere toekomst te geven? Laat dan uw huisdier in de actieweek (18 tot en met 23 mei 2015) vaccineren bij dierenkliniek Peel en Maas.

Voor meer informatie over de actie en het project, kijk op www.dio.nl  of vraag gerust aan ons.