Besmettelijke hondenhoest

Bescherm uw hond tegen Besmettelijke hondenhoest!

U zult zich vast afvragen wat is Besmettelijke hondenhoest? Deze aandoening werd voorheen ook wel ‘Kennelhoest’ genoemd. Het is een zeer besmettelijke infectie van de voorste luchtwegen van de hond. Besmettelijke hondenhoest wordt veroorzaakt door een combinatie van factoren. Naast virussen en bacteriën spelen ook stress, hygiëne en huisvesting een rol. De belangrijkste verwekkers zijn de bacterie Bordetella bronchiseptica (Bb) en het Para-influenzavirus (Pi).

Snuffelt en speelt uw hond wel eens met andere honden? Dan loopt uw hond extra risico op het krijgen van Besmettelijke hondenhoest. Het wordt namelijk overgedragen via de lucht of door rechtstreeks (snuffel) contact. Een hoestende hond met Besmettelijke hondenhoest ‘sprayt’ het als het ware de infectie in het rond.

Wat zijn de symptomen van Besmettelijke hondenhoest? Het uit zich door een droge, harde hoest. Ook kunnen lange hoestbuien voorkomen die gepaard gaan met kokhalzen of braken. Het hoesten kan soms wekenlang aanhouden met als risico dat het chronisch wordt of dat longontsteking als complicatie kan optreden. Vooral pups en zwakke dieren hebben hier een grotere kans op.

‘Behandelen is zilver, voorkomen is goud! ’

Besmettelijke hondenhoest kan een behoorlijke impact hebben op het welzijn van uw hond. Voorkomen is dan ook beter dan genezen! Om uw hond zo goed mogelijk te beschermen tegen Besmettelijke hondenhoest, is er een speciale vaccin beschikbaar. Dit is een neusdruppelvaccinatie die één jaar bescherming biedt. Voor meer informatie over dit vaccin of Besmettelijke hondenziekte neem gerust contact met ons op.

Klik hier voor een animatie over besmettelijke hondenhoest

‘Besmettelijke hondenhoest is overal’

Honden kunnen op veel plekken besmettelijke hondenhoest opdoen. In het diagram ziet u de meest voorkomende locaties. Een verminderde weerstand, ouderdom, stress, en veel blaffen kan de hond gevoeliger maken voor besmetting.

taartdiagram-hondenhoest-overal

Voor meer informatie over Besmettelijke hondenhoest kijk op:
www.honden-msd-animal-health.nl/besmettelijkehondenhoest