Vlooien,wormen en teken

Kom ook in actie tegen vlooien,wormen en teken!

U kunt het zich vast voorstellen hoe vervelend het zou moeten zijn om last te hebben van vlooien, wormen of teken. Deze parasieten kunnen uw huisdier flink ziek maken. Heeft u dier last van parasieten? Laat hem er dan niet mee doorlopen en kom in actie!

Dierenkliniek Peel en Maas heeft alles in huis om uw huisdier snel en gemakkelijk voor een vriendelijke prijs te behandelen tegen vlooien, teken en wormen.

U zult zich vast afvragen wat nu een goed middel is om uw huisdier te geven. Hier helpen wij u graag verder bij.

Pipetten of tabletten?

Een meest gebruikte methoden is d.m.v. een pipet een paar druppeltjes in de nek aan te brengen. De meeste pipetten werken gedurende één maand. De modernste pipetten hebben een breed werkingsspectrum, wat inhoudt dat ze meerderen dingen tegelijk aanpakken, zowel vlooien als teken. Een nadeel van pipetten is dat de werkzame stof zich via de huidvet verspreidt, waardoor u de vacht een aantal uren niet mag aanraken. Ook voor dieren die veel in contact komen met water is het geen geschikt middel.

Tabletten daarin tegen worden opgegeten, waardoor de werkzame stof in het bloed komt en de tablet goed blijft werken al komt uw huisdier in contact met water. Ook kan het niet opgelikt worden door andere huisdieren en mag uw dier gewoon geaaid worden. U zult zich misschien afvragen hoe u de tablet aan uw huisdier geeft. Wij hebben producten met smakelijke tabletten. Dit wil zeggen dat uw huisdier de tablet op eet alsof het een ‘snoepje’ is en het niet associeert met een medicijn.

Voor meer informatie over pipetten en tabletten neem gerust contact met ons op of kom langs in de praktijk tussen 13:30u en 17:00u iedere maandag t/m vrijdag.

Een paar handige weetjes:

 • Wist u dat slechts 5% van de vlooien op uw huisdier zit en ongeveer 95% in de omgeving?
  Het is daarom goed om ook de omgeving aan te pakken. Zo kunt u uw omgeving vlooien vrij maken d.m.v. een spray te gebruiken.
 • Bepaalde collie-achtigen het MDR1-gen met zich meedragen, waardoor bepaalde middelen niet geschikt voor ze zijn?
  Dit betekend dat bepaalde rassen (collie-achtigen) overgevoelig zijn voor de stof Ivermectine dat in bepaalde middelen zit. Deze stof veroorzaakt vergiftingsverschijnselen in de hersenen. Dit is zeer gevaarlijk en uw hond kan hier zelfs aan overlijden. Wilt u weten welk middel wel geschikt is voor uw hond? Neem gerust contact met ons op.
 • Worminfecties vaak niet zichtbaar zijn en uw hond verder gezond lijkt?
  Terwijl een wormbesmetting die niet behandeld wordt, uw hond kan irriteren en leiden tot gezondheidsproblemen.
 • Sommige wormen die voorkomen ook een risico zijn voor mensen?
  Vooral kinderen lopen een grote kans op besmetting. Niet alleen via uw eigen huisdier, maar ook via bijv. zandbakken. Klachten bij mensen zijn: koorts, verminderde eetlust, longontsteking en zelfs slaap- en gedragstoornissen.
 • We smakelijke tabletten hebben tegen teken en vlooien die een werkingsduur hebben van 3 maanden?

Wilt u meer weten over vlooien, teken en wormmiddelen? Neem gerust contact met ons op, of kom naar de praktijk tussen 13:30u en 17:00u. Wij helpen u hier graag bij.

vlooienteken