Maand van het Gebit

 De maand februari is uitgeroepen tot de maand van de Gebitsverzorging.

Logo Maand vd Gebitsverzorging

Tijdens deze maand wordt er extra aandacht besteedt aan het gebit van alle huisdieren. Tandheelkundige zorg bij huisdieren is vaak nog een onderschat probleem en van groot belang. Gebitsproblemen veroorzaken veel ongemak en pijn voor uw huisdier, maar kunnen ook zorgen voor infecties elders in het lichaam. 

U kunt gebitsproblemen voorkomen door preventieve zorg. Het meest effectieve is om te gaan poetsen. Daarnaast zijn er ook nog producten en middelen om een gezond gebit te behouden.

In de maand februari willen wij u graag een extra handje helpen en motiveren om het gebit van uw huisdier gezond te houden. Zo kunt u deze gehele maand op afspraak gratis voor een gebitscontrole naar onze praktijk komen en hebben we voor u een goodybag met handige tips over gebitsverzorging en een leuk presentje klaarliggen. Ook hebben we deze maand leuke actieprijzen op gebitsverzorgende producten deze zijn in de praktijk verkrijgbaar, maar ook via onze webshop Doc&Booff. Deze gehele maand krijgt u ook nog eens 10% korting op een gebitsreiniging.

Hoe herkent u gebitsproblemen?

  • Minder willen eten. Bij konijnen en cavia‚Äôs is dit een ernstig probleem en kan het zelfs een dodelijke afloop hebben, doordat het maag-darmstelsel stil komt te liggen.
  • Slechte adem kan een teken zijn van gebitsproblemen
  • Bruine aanslag op tanden
  • Soms gedragen dieren zich wat afstandelijker
  • Overmatig speekselen
  • Erg rood tandvlees

Het is erg belangrijk dat er actie wordt ondernomen bij gebitsproblemen. Zo kunnen gebitsproblemen vanuit de mondholte via de bloedbaan ontstekingen verspreiden en belangrijke organen aantasten zoals het hart, de longen, de nieren en de lever, met alle gezondheidsproblemen van dien.

Merkt u wat aan uw huisdier of wilt u dat wij een kijkje nemen naar het gebit? Neem dan gerust contact met ons op om een afspraak te maken voor een gratis gebitscontrole. Voor meer informatie over de maand van het gebit klik dan hier

U kunt ons bereiken op: 06-25199008