Konijnen

Veel mensen denken dat konijnen bij de knaagdieren horen, dit is echter niet zo het geval. Het konijn behoort tot de Haasachtigen. Het verschil zit het hem in de stifttandjes die achter de boven snijtanden van het konijn staan. Knaagdieren hebben deze stifttanden namelijk niet.

Wat zijn ze aaibaar en zacht, deze lieve knuffels. Net als alle andere dieren is het belangrijk dat het konijn goede voeding en juiste verzorging heeft om gezond te kunnen zijn.

Zo zijn konijnen sociale dieren, alleen is het wel zo dat ze aan elkaar moeten wennen zodra ze bij elkaar komen. Het kan namelijk zo zijn dat het niet goed klikt, waardoor ze met elkaar flink kunnen gaan vechten. Dierenkliniek Peel en Maas geeft u graag wat tips over hoe u konijnen aan elkaar kunt laten wennen. Het laten wennen aan elkaar gaat zelfs makkelijker als de betrokken konijnen gesteriliseerd of gecastreerd zijn.

Wilt u weten hoe u zo lang mogelijk plezier van uw konijn kunt hebben? We geven u graag wat tips over de juiste voeding, de noodzaak van vaccinaties, castratie en sterilisatie. 

Websitecavia