Vaccinatie Kat

Waarom enten? 

Het laten inenten van uw kat is erg belangrijk om ernstige ziektes te voorkomen. Anders dan bij mensen is het noodzakelijk om katten hun hele leven lang te blijven inenten.

Gezondheidscheck
Wanneer u met uw kat langskomt voor de enting kijkt de dierenarts eerst naar de algehele gezondheid. Er wordt gekeken naar de ogen, neus, oren, vacht, huid en het gebit. Ook luistert de dierenarts naar het hart en longen en wordt het gewicht vergeleken met uw laatste bezoek. Vragen en opmerkingen die u heeft worden besproken en eventueel nagekeken en indien nodig kan er verdere onderzoek plaatsvinden.

Enten op maat
Om volledige bescherming tegen kattenziekte en verschillende niesziekten te geven is het belangrijk om het eerste levensjaar van uw kat de entingen een aantal keer te herhalen. Dit doen we op 8 en 12 weken en op eenjarige leeftijd. Hierna enten we jaarlijks tegen niesziekte en elke drie jaar tegen kattenziekte. Deze bescherming is ook belangrijk wanneer uw kat niet buiten komt. De virussen waartegen we enten verspreiden zich namelijk ook via de lucht en via uw kleding en schoenen. Ook de binnen-kat loopt dus een risico om ziek te worden. Als uw kat bij ons is ge├źnt, sturen we jaarlijks een leuk herinneringskaartje op voor de volgende enting.

Pension
Pensions en kattenhotels hebben verschillende eisen met betrekking tot het enten van uw kat. Informeer dus tijding wat deze eisen zijn, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Vaccinatieschema Kat: 

 Vaccinatie schema kat