Vaccinatie hond

Waarom enten? 
Het laten inenten van uw hond is erg belangrijk om ernstige ziektes te voorkomen. Sommige van deze ziektes zijn niet alleen gevaarlijk voor uw hond, maar ook voor u. Anders dan bij mensen is het noodzakelijk om honden hun hele leven te blijven inenten.

Gezondheidscheck
Wanneer u met uw hond in de kliniek langskomt voor de enting kijkt de dierenarts eerst naar de algehele gezondheid. Zo wordt er gekeken naar de ogen,neus,oren,vacht, huid en het gebit. Ook luistert de dierenarts naar het hart en de longen en wordt het gewicht vergeleken met uw laatste bezoek. Vragen en opmerkingen die u heeft worden ook besproken en indien nodig kan er verder onderzoek plaats vinden.

Enten op maat
Om volledige bescherming tegen verschillende ziektes te verkrijgen is het belangrijk om in het eerste levensjaar van uw hond de entingen een aantal keer te herhalen. Dit gebeurt op 6,9, en 12 weken en op eenjarige leeftijd. Op een leeftijd van 1 jaar en 4 maanden wordt de cocktail-enting gegeven met verschillende beschermingsduur. De cocktail-enting is opgebouwd uit Parvo, Weil, Para-influenza, hondenziekte en besmettelijke leverziekte. Per jaar wordt er gekeken welke entingen uw hond in uw situatie nodig heeft, en afhankelijk daarvan wordt een selectie gemaakt. Als uw hond bij ons geënt is, sturen we jaarlijks een leuk herinneringskaartje voor de volgende enting.

Kennelhoest

Jonge honden die naar een cursus gaan of veel contact hebben met andere honden op speelweides, honden die wedstrijden of shows bezoeken en honden die naar een pension gaan hebben een verhoogd risico op kennelhoest. Daarom hebben we een speciale neusenting tegen kennelhoest. Voor meer informatie kunt u terecht in onze praktijk.

Naar het buitenland
Honden die naar het buitenland gaan hebben verplicht de Rabiës (hondsdolheid) enting nodig. Deze vaccinatie moet minimaal 21 dagen voor vertrek gegeven worden. Voor een aantal landen (Scandinavië en Engeland) zijn er aanvullende eisen en moet u er rekening mee houden dat de totale procedure minimaal een half jaar in beslag neemt. Meestal is binnen de EU een eenmalige vaccinatie op een leeftijd van minimaal 12 weken voldoende voor 3 jaar. 
 
Voor meer informatie over vaccinatie en invoereisen buitenland zie de website van LICG

Vaccinatieschema hond: 
vaccinatieschema